Обувки с GPS, LED светлини и USB връзка направи британски дизайнер

0
37

Обувки с вграден GPS бяха представени в рамките на проект, при който се почита обувната индустрия в британския окръг Нортхамптъншир. Създател на любопитната джаджа е дизайнерът Доминик Уилкокс, който дори е показал работещ прототип, съобщи Mashable.

Освен сателитна навигация, дизайнерските обувки имат мигащи LED светлини и могат да се свързват с компютър чрез USB кабел. Целта на последния е да се въведе дестинацията, до която трябва да стигне човекът, обул прототипа. Наименованието на продукта е „Няма друго място като дома GPS обувки”. Създателят им казва, че тяхната цел е да ви заведат у вас без значение в коя точка на света се намирате в момента.

За вдъхновение Доминик Уилкокс е използвал Дороти – главна героиня от филма „Магьосникът от Оз”, базиран на романа „Добрият вълшебник от Оз” с автор Франк Баум. Там се разказва за малко момиченце от Канзас, което е отнесено от торнадо, заедно с къщата му, във вълшебна страна. Сюжетът на цялата книга се върти около опитите на момиченцето да се върне в Канзас. Ако Дороти имаше обувки с GPS щеше да бъде значително улеснена в постигането на целта си.

Навигационните обувки на Уилкокс подават информация до притежателя си с LED светлини. Дясната обувка показва колко път остава до дома, а лявата дава инструкции накъде да се ходи.

Миналата година ви съобщихме за друг подобен продукт, който обаче беше създаден с медицински цели.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за