Както бяха обещали, създателите на портативната геймърска конзола Smach Z показаха на изложбата Embedded World ранния прототип на своето устройство, анонсирано още през 2014 година.

За съжаление, разработчиците не са успели да довършат работата по първия образец и показаният на MWC 2018 прототип е по-скоро макет на конзолата и не е лесно да се прецени точно как ще изглежда това устройство.

Порталът ComputerBase отбеляза, че прототипът е с твърде големи размери, което не е за учудване, понеже са поставени две дънни платки. Дизайнът прилича на дизайна на предишните версии, а новото е увеличеният до 6 инча диагонал на екрана.

Може би най-важното е, че бе обявена цената на портативната конзола. Версията с 4 GB оперативна памет и 64 GB флаш-диск струва $600. Вариантът с 8 GB оперативна памет, 128 GB флаш-диск и уеб камера с резолюция 5 мегапиксела е с цена $900. Няма как да не отбележим, че най-близкият конкурент в лицето на Nintendo Switch се предлага при цена $300.

Очаква се портативната геймърска конзола Smach Z да се появи в електронните магазини до края на тази година.

Smach Z се базира на представената неотдавна система-върху-чипа AMD Ryzen Embedded V1605B. Тази SoC прилича на мобилния процесор Ryzen 5 2500U и разполага с четири процесорни ядра с подръжката на многопоточна работа, плюс графичен ускорител Radeon Vega 8.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари