Ограниченията на RTX 3060 за добив на криптовалута се заобикалят чрез емулация на извеждане на видеосигнала

4
1045

Компютърният специалист Андреас Шилинг (Andreas Schilling) съобщи, че е открил съвсем лесен начин за заобикаляне на ограниченията на Nvidia за намаляване производителността на видеокартата RTX 3060 при добив на Ethereum. Той поставил в своя компютър две видеокарти, едната от които е извеждала необходимия видеосигнал за неговия монитор, а на самата RTX 3060 е поставена обикновена тапа с цена няколко цента, която заблуждава графичната карта, че към нея е включен монитор.

Шилинг уточнява, че като основна видеокарта е използвал RTX 2080 Ti, която е свързана с неговия монитор чрез DiplayPort видеоизхода. Той поставил RTX 3060 като втора графична карта в своята система със тапата емулатор ADWITS 4K UHD HDMI за наличието на монитор. В тази конфигурация защитата на Nvidia срещу добива на криптовалута престава да работи и той успял да изчислява хешовете на Ethereum със стабилна скорост от 41 мегахеша в секунда. Когато защитата е задействана скоростта на добива е ограничена до 23 мегахеша в секунда.

В средата на месец март се появи информация, че защитата на Nvidia се заобикаля с използването само на драйверите версия 470.05. Но сега става ясно, че това не е достатъчно и е необходимо да бъдат изпълнени няколко условия – видеокартата не трябва да е основната в компютърната система и на нея трябва да бъде поставена тапа, която я заблуждава, че има включен монитор. Не се казва, но явно по този начин може да се направи конфигурация с няколко RTX 3060.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари