Огромно търсене на безполезни метални кутии за защита от 5G и Wi-Fi

10
7911

Наскоро в Amazon започнаха продажбите на метални щитове за рутери, които блокират електромагнитното излъчване. Продавачите ги позиционират като защита от 5G и Wi-Fi.

Металната кутия работи по принципа на клетката на Фарадей и не пропуска електромагнитното излъчване от устройството, което е поставено вътре в нея. В описанието на този артикул се казва, че кутията не оказва влияние на качеството на сигнала и на скоростта на интернет връзката. Малко странно, хората закупили тези кутии се оплакват, че сигналът от рутера изцяло се блокира и става невъзможно използването на интернет. Има и оплаквания, че щитът изобщо не работи и нищо не блокира.Търговците се възползват дори и от това и предупреждават купувачите, че на пазара са се появили евтини китайски копия, които не работят както трябва.

Интересно е, че търсенето на тези кутии се увеличи след като в САЩ започна изграждането на 5G инфраструктурата и след появата на многобройни слухове, че тази технология спомага за разпространяването на COVID-19.

Това са неголеми метални кутии, в които няма никаква електроника, но се продават при цена от $70 до $190! Продавачите получават огромна печалба от продажбата на тези конструкции.

Самите кутии са съвършено безполезни. Тези, които изцяло блокират излъчването не дават възможност на рутера да подава сигнал и същия ефект може да се получи просто с изключването на Wi-Fi. Освен това не е ясно срещу какво е тази защита, след като в металната кутия се намира рутер, който по никакъв начин не се влияе нито от Wi-Fii нито от 5G излъчването.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари