От завода на MSI в Китай бяха откраднати стотици RTX 3090 с обща сума $340 хиляди

3
1531

Компанията Micro-Star International предлага солидно възнаграждение на всеки, който ѝ помогне да намери 40-те кутии, които бяха открадната миналата сутрин от нейния завод в Китай. На пръв поглед кражбата на 220 графични карти изглежда нещо дребно, но тук става дума за флагманските GeForce RTX 3090 с обща цена около 336,5 хиляди американски долара,

Засега няма много подробности за кражбата, като производителят вече се е свързал с полицията и предлага награда от 100 000 китайски юана (около $15 000) за информация, която може да помогне за намирането на престъпниците и връщането на видеокартите. MSI обеща, че ще запази в тайна личността на информатора. Като се има предвид, че на територията на завода, където се осъществява товаренето на стоката, са разположени огромен брой охранителни камери, а товарът на камионите задължително се проверява, MSI счита, че в инцидента е замесен вътрешен човек – работник или служител на компанията.

За кражбата съобщи Twitter потребител, който публикува вътрешен официален документ на MSI.

На фона на големия дефицит на графичните карти GeForce RTX 3000 тази кражба няма да окаже някакво особено влияние на световната достъпност на видеокартите от фамилията Nvidia Ampere. Но всички фенове на MSI, които искат да си закупят GeForce RTX 3090 на тази компания, явно ще трябва да изчакат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари