От Apple не са доволни от дисплеите за iPad 2, произведени от LG

4
16

Както е известно, корпорацията Apple активно води съдебни битки с компанията Samsung, но въпреки това продължава да използва южнокорейския производител като доставчик на компоненти. Изглежда, че и в близко бъдеще тази ситуация няма да се промени.

Тайвански източници отбелязват, че корпорацията Apple значително е намалила броя на поръчаните от компанията LG Display (LGD) дисплеи за таблета iPad 2 и ги е прехвърлила към компаниите Samsung и Chimei Innolux. Производителят от Купертино е взел това решение във връзка с незадоволителното качество на дисплеите, произвеждани от LG.

Компанията LGD беше най-големият доставчик на дисплеи за таблета iPad 2. Така например, само през месец юли тя е продала четири милиона 9,7-инчови LCD панели за iPad 2. Те обаче не били преминали тестове на падане. При тестовете на дисплеите се оказало, че при падане модулът за светодиодната подсветка излиза от строя. В резултат на това компанията Apple е намалила обема на поръчките за дисплеи от LG и ги е пренасочила предимно към Samsung.

Естествено, да бъдат изхвърлени милиони дисплеи, които не са преминали тестове, би било твърде скъпо дори за богата компания като Apple. Така че, ако си купите iPad 2, не го изпускайте…

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
grigoo
grigoo

Що не си направят заводи и да си произвеждат всичко, като не са доволни? Да видим как печалбата ще им падне от 100-200% на 4-5% 🙂 Смешници!

umen umen
umen umen

Ми то на тия всичко им произвеждат други фирми основно в Китай (FOXCONN)и в Корея иначе е продукт на APPLE . ахахах А въпросните (FOXCONN и LG) фирми защо не се съберат и да си правят JPHONE i KPHONE ?

Melmak ®
Melmak ®

Добре е че другите фирми сами си произвеждат частите.

012345
012345

Развойната дейност мой човек, развойната дейност в случая е скъпото