Официален анонс на смарт-часовника Apple Watch от второ поколение

0
316

Преди 16 месеца бе представен смарт-часовника Apple Watch, а вчера бе анонсирано второто поколение. Apple Watch Series 2 изглежда почти по същия начин като предишния модел, но в хардуера има значителни промени.

 

Използва се новият 2-ядрен процесор S2, който е с 50% по-бърз от предишния модел, а графичното ядро е двойно по-бързо от процесора в предишния смарт-часовник. Яркостта на екрана в Apple Watch Series 2 е повишена до 1000 кандела на квадратен метър и изображенията са съвършено четливи дори и при пряка слънчева светлина.

 

С Apple Watch Series 2 може да се плува на дълбочина до 50 метра, а на дисплея се показват темпа на плуването, изгорените калории, преплуваното разстояние. Смарт-часовникът е подходящ за фитнес и поддържа GPS при бягане.

 

За да се хареса новият смарт-часовник на фитнес средите Apple заедно с Nike създаде модела Apple Watch Nike+ Edition със специални иконки за фитнес. Корпорацията обнови системата watchOS 3, която трябва да излезе до края на месец септември. Времето за автономна работа скромно се премълчава.

Продажбите на часовника Watch Series 2 започват на 16-ти септември при цена $369 за базовия модел с алуминиев корпус. Версията Nike+ има същата цена и ще се продава от октомври. Предлагат се и часовници с бял керамичен корпус, но тяхната цена засега не е обявена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари