По време на големия анонс преди няколко часа, Google представи новия хромбук Google Pixelbook с формат 4-в-1. Закрепванията с ъгъл на завъртане на 360 градуса дават възможност за използване на устройството като лаптоп, мултимедийна подставка, „палатка“ и таблет.

Устройството е компактно – тънко е едва 10 милиметра и тежи по-малко то 1 килограм. Хромбукът разполага с 12,3-инчов сензорен дисплей с резолюция Quad HD и плътност 235 ppi.

В зависимост от конфигурацията, лаптопът се базира на процесорите Intel Core i5 и i7 и разполага с максимум 16 GB оперативна памет и до до 512 GB флаш-диск. Традиционно, потребителските данни могат да се качват в облачното хранилище Google Drive.

Google Pixelbook поддържа магазина Google Play, може да получава интернет трафик от смартфоните Pixel, има преработен тъчпад и клавиатура с подсветка и специален клавиш за Google Assistant. Google подчерта, че този хромбук е първият лаптоп с поддръжката на фирмения виртуален помощник на Google.

Едновременно с хромбука бе представен смарт стилуса Google Pixelbook Pen с редица нови възможности. Аксесоарът е е създаден заедно с Wacom, разпознава до 2000 нива на натиск, а закъснението е от порядък на 10 милисекунди.

Стартовата цена на Google Pixelbook е $999, а на Google Pixelbook Pen$99.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Русия над всичкокоментатор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
коментатор
коментатор

Тази „революционна“ екстра с „палатка“-та я има на пазара от 2013г….

Русия над всичко
Русия над всичко

Истината е, че Комунистическа Народна Република България имаше по-хубави компютри. Правец-82, крадена технология от вражеските Епъл беше много по-добро от това, което ни го представят ГНУНИСТЕ КРАВАРИ в момента!

Народна Република България беше много напред, изнасяхме за цял свят, бяхме уважавани, една от най-богатите страни на света.

Всичко беше сито, всичко ходеше на почивка, на никой не му се напускаше България, оградите ги строяхме за да не идват тук в рая!