По време на големия анонс преди няколко часа, Google представи новия хромбук Google Pixelbook с формат 4-в-1. Закрепванията с ъгъл на завъртане на 360 градуса дават възможност за използване на устройството като лаптоп, мултимедийна подставка, „палатка“ и таблет.

Устройството е компактно – тънко е едва 10 милиметра и тежи по-малко то 1 килограм. Хромбукът разполага с 12,3-инчов сензорен дисплей с резолюция Quad HD и плътност 235 ppi.

В зависимост от конфигурацията, лаптопът се базира на процесорите Intel Core i5 и i7 и разполага с максимум 16 GB оперативна памет и до до 512 GB флаш-диск. Традиционно, потребителските данни могат да се качват в облачното хранилище Google Drive.

Google Pixelbook поддържа магазина Google Play, може да получава интернет трафик от смартфоните Pixel, има преработен тъчпад и клавиатура с подсветка и специален клавиш за Google Assistant. Google подчерта, че този хромбук е първият лаптоп с поддръжката на фирмения виртуален помощник на Google.

Едновременно с хромбука бе представен смарт стилуса Google Pixelbook Pen с редица нови възможности. Аксесоарът е е създаден заедно с Wacom, разпознава до 2000 нива на натиск, а закъснението е от порядък на 10 милисекунди.

Стартовата цена на Google Pixelbook е $999, а на Google Pixelbook Pen$99.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари