Официално: видеокартите AMD Navi ще излязат на пазара тази есен

1
543

Компанията AMD не само публикува финансовия си отчет за първите три месеца на тази година, но и засегна темата с излизането на новите 7 nm продукти. Генералният директор на компанията Лиза Су отбеляза, че през третото тримесечие на годината на пазара ще излязат сървърните процесори EPYC от 2-ро поколение и графичните решения Navi.

Разказвайки за 7 nm графични процесори Navi Лиза Су подчерта, че в тях ще има редица нови функции, а първите видеокарти, базирани на тези чипове, ще бъдат по-евтини от Radeon VII, излязла през месец февруари. За съжаление топ-мениджърът на Advanced Micro Devices не пожела да отговори на въпросите, дали новите графични карти ще имат хардуерна поддръжка на трасирането на лъчите и каква по-точно ще бъде тяхната производителност. Лиза Су заяви, че тази информация ще бъде разкрита по-късно.

Що се отнася до сървърните процесори AMD EPYC от второ поколение, то техният анонс се състоя още през месец ноември миналата година. Да си припомним, че в тези процесори AMD използва чиплети. На една и съща подложка са поставени до 8 кристала, включващи x86 ядрата Zen 2 и един 14 nm кристал, осигуряващ входно изходните операции. Топ процесорите от тази фамилия ще имат до 64 ядра и се очаква да бъдат силна конкуренция на 56-ядрения Intel Cascade Lake-AP.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
иБаси
иБаси

На есен пак ли ще има Крипто БУМ спонсориран от трибуквените агенции?