Официално представяне на Palit GeForce GTX 470

0
34

Преди време се появиха слухове в мрежата, че компанията Palit Microsystems възнамерява да представи нова алтернатива на графичния адаптер NVIDIA GeForce GTX 470. Днес производителят официално обяви пускането на ускорителя, който е оборудван с двуслотова охладителна система с активно въздушно охлаждане, осъществяващо се от чифт вентилатори, които по информация на производителя, в сравнение с референтния охладител се справя много по-ефективно с отвеждането на отделяната топлина и същевременно е и по-безшумен.

Устройството е конструирано на базата на изготвения по 40-нанометровия технологичен процес чип GF100 с разширената архитектура Fermi, притежава 448-поточни процесора, използва шината PCI Express 2.0 x16 и притежава 1280 МВ памет GDDR5 с 320-битов интерфейс.

Видеокартата е съвместима с DirectX 11, поддържа технологията NVIDIA 3D Vision Surround и може да се експлоатира в конфигурация 3-Way SLI. Видео адаптерът Palit GeForce GTX 470 функционира на стандартните честоти 607/1215/3348 MHz (ядро/шейдърен блок/памет), като в допълнение на задния панел на устройството присъстват чифт конектори Dual-Link и DVI, а така също и по един порт HDMI и DisplayPort.

За цената и началото на продажбите на описания ускорител Palit GeForce GTX 470 информация все още няма.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари