Охладител Alpenfoehn Triglav: звяр, който не е триглав

0
35

Интересен процесорен охладител се появи в асортимента на немската компания EKL. Разработчиците официално представиха модела Alpenfoehn Triglav, който разполага в своята конструкция с определени иновации, които не се срещат в други охладителни системи от този клас. Какви са принципните нововъведения внесени от инженерите на EKL ще научите по-нататък в текста.

Процесорният охладител може да се похвали с наличието на три медни топлинни тръби с никелирано покритие, като дебелината на всяка от тях е 10 мм. Другите охладители, присъстващи на пазара, обикновено са с 6 или 8-милиметрови топлинни тръби.

Физическите размери на процесорния охладител Alpenfoehn Triglav са 134 (Д) x 84 (Ш) x 163,5 (В) мм с маса от 760 грама. Снимките показват, че охладителят на немския разработчик е направен в стил кула, а началото на топлинните тръби започва от медна основа, която е в пряк контакт с процесора.

Както подобава за всеки съвременен охладител, Alpenfoehn Triglav се явява универсално решение. Този модел е съвместим с процесорите на Intel с гнезда LGA775/1155/1156 и AMD AM2(+)/AM3(+)/FM1. Окончателното разсейване на топлината натрупана в радиатора се осъществява чрез 120мм вентилатор с LED подсветка. Вентилаторът е със скорост на въртене от 850-1500 об/мин, като в режим на работа генерира шум не повече от 21.4 db.

Що се касае до стойността на Alpenfoehn Triglav, то той се предлага на цена от 39,90 евро.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за