Очакват недостиг на новия iPad Mini до края на годината

1
31

Анализаторите имат информация, която ги кара да вярват, че Apple не може да се справи с търсенето на новия им телефон iPhone 5S – наличните бройки не надвишават и вероятно са дори по-малко от поръчаните, твърдят те. Лоша новина за американската компания, особено като вземем предвид и последната прогноза на IHS, според която пред същия проблем ще се изправи и второто поколение iPad Mini.

От фирмата твърдят, че до края на настоящото четвърто тримесечие на годината наличните бройки от новия iPad Mini ще са по-малко от поръчаните. Причината за недостатъчните количества, твърдят IHS, е ограниченото производство на панели с Retina Display.

Прогнозата наистина е песимистична: IHS предвиждат, че до края на годината доставките на новия iPad Mini ще достигнат едва 3 или най-много 4 милиона бройки – това е около една трета от 8,9-те милиона доставени iPad Mini от първо поколение през последните три месеца на 2012 година (или първото тримесечие от дебюта му).

Още миналата година, търсенето на първия iPad Mini надвиши количествата, с които Apple разполагаха и компанията се видя принудена да забави доставките на някои потребители до началото на 2013 година. Странно е, че не са си научили урока и че, напротив, тази година разликата между търсенето и предлагането на таблета ще е още по-голяма.

Разбира се, нека не забравяме, че това са само прогнози. И въпреки това, фактът, че все още нямаме точната дата, на която iPad Mini ще се появи на пазара говори по-скоро в подкрепа на анализаторите. Напомняме, че Apple просто споменаха на последната си конференция, че таблетът ще се появи „по-късно през ноември“.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
cybercop
cybercop

Лоша работа. Пак ще спят американците на опашките за iPad-и. Да не дава Господ да ни промият мозъците до такава степен, но нищо чудно и това да се случи. Поне доста усилия полагат.