Очакват се дъната за топ-процесорите Intel Skylake-X

0
135

От момента на представянето на HEDT-платформата Intel X299 измина много време и на практика всеки производител на дънни платки към днешна дата вече успя да пусне на пазара собствени решения, предназначени за работа с процесорите Kaby Lake-X и Skylake-X. Както съобщава порталът Bits and Chips, скоро техният асортимент ще бъде разширен с нови модели, проектирани с оглед на особеностите на предишната серия от процесори Intel Core i9.

Трябва да споменем, че почти всички съществуващи дъна, на базата на чипсета Intel X299 (с изключение на някои модели), ще поддържат 14-, 16 – и 18-ядрените процесори Skylake-X, дебютът на които трябва да се проведе на 25 септември. Въпреки това, за да се гарантират на ентусиастите и овърклокърите надеждни инструменти, за овърклока на 165-ватовите Skylake-X чипове, много доставчици ще пуснат решения с подсилена захранваща подсистема на процесорния сокет. Към тези платки, съдейки по всичко, може да се присъедини и наскоро анонсираната ASUS ROG Strix X299-XE Gaming.

По информация на Bits and Chips, новите дънни платки трябва да се появят по рафтовете на магазините през следващите няколко седмици.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за