Очилата за допълнена реалност на Google ще предават звук през костите

0
17

Очилата за добавена реалност Google Glass сами по себе си представляват впечатляващ нов клас продукти, който ще позволи на потребителите да се разхождат по улиците като терминатори, получавайки информация и изображения направо пред очите си върху прозрачен дисплей.

От Google обаче не се ограничават с това и съвсем наскоро обявиха, че планират да оборудват своето впечатляващо устройство с уникални слушалки, които ще предават звук направо през костите на потребителите.

Както Kaldata вече писа, Google съвсем наскоро се опита да засекрети цялата информация около своя проект Glass. Новината за уникалната слушалка обаче стана известна благодарение на материали, подадени от компанията във Федералната комисия по далекосъобщения на САЩ (FCC) – американският регулатор, отговарящ за сертифицирането на комуникационни устройства в страната.

Технологията за пренос на звук чрез вибрации, които се предават през костите, не е нова и дори вече има подобни мобилни телефони. При този подход слушалките не се поставят на ушите, а на скулите и съдържат преобразовател, който трансформира електрическите сигнали във вибрации. Те от своя страна се предават през костите на черепа. Едно от предимствата на подобно решение е, че звукът е кристален дори и на шумни места като улици или конференции.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари