Очилата на Apple с добавена реалност може да се появят през 2021

0
229

Анализаторът и редовен източник на вътрешна информация за продукти на Apple Джон Просър обяви, че има сведения, че Apple ще представи своите първи очила с добавена виртуална реалност през 2021 г. Източникът на информацията е реномиран и обикновено всичките му прогнози са достоверни.

Друг анализатор на Apple обаче, известният Минг-Чи Куо със своята репутация на безупречен източник на вътрешна информация, който до момента не е дал нито една погрешна прогноза, казва, че новият футуристичен аксесоар на компанията всъщност ще бъде представен в началото или средата на 2022 г. Неговата информация е базирана на течове от веригата за доставки на Apple.

Когато и да се появяват тези нови AR очила, Просър разкри още няколко реда информация, която определено ще заинтригува потребителите – „очилата ще бъдат доста лъскави и ще работят с потребителски интерфейс и табло за управление с име (или кодово название) Starboard.“

Вече чухме толкова много слухове за AR очилата на Apple, че би било изненада, ако разработката им не беше достатъчно напреднала. Знаем, че технологичният гигант в последните години е силно заинтригуван от добавената реалност, както демонстрират AR характеристиките на последните модели iPad и iPhone.

Минг-Чи Куо и други източници предварително бяха посочили дори, че е възможно да видим AR очилата до края на настоящата 2020 г., макар че сега това изглежда доста малко вероятно да се случи, особено предвид избухната глобална пандемия.

Навлизането на Apple в добавената реалност

Други медийни съобщения по-рано загатнаха, че 2023 г. ще бъде годината на дебюта на Apple AR, като освен очилата, се очаква и далеч по-обемните слушалки с AR, които Apple също подготвя, да дойдат през 2022 г. Възможно е датата да се промени, тъй като Apple непрекъснато прави нови пробиви и ще преодолява нови предизвикателства, с които се сблъсква в хода на разработката на технологията.

Както добре знаем, дългогодишен манталитет на Apple е да представя нови устройства едва тогава, когато е сигурна, че всичко е както трябва. Нека си припомним за мултифункционалното безжично зарядно, което компанията подготвяше и така и не представи, тъй като не успя да преодолее сериозни инженерни предизвикателства при него, в частност с твърде високите температури, които достигаше и липсата на възможност за тяхното разсейване. Нека не забравяме и че Google Glass бяха представени едва през 2013 г., но въпреки това спецификациите никога не постигнаха нивото, което потребителите искаха и аксесоарът не успя да стане любим на потребителите, както Google се надяваше.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари