Очилата на Samsung ще се наричат Gear Blink?

0
28

Миналата седмица се заговори, че Samsung се канят да представят по време на тазгодишното издание на изложението IFA очила с допълнена реалност наречени „Gear Glass“. Още тогава се запитахме дали името на продукта няма да ги навлече в съдебен спор с Google – създателите на очилата Glass. Е, ако последната информация по въпроса, е достоверна, то няма да има опасност от подобен развой на събитията.

Изданието Guardian съобщи, че Samsung са кандидатствали за одобрение на търговската марка „Gear Blink“. Не е ясно точно какво се крие под това име, но думата „blink“ („мигам“) обвързва продукта с очите, така че едва ли ще е нещо различно от очила.

Интересното е, че графиката, която Guardian са публикували в статията си (и за която твърдят, че е извадена от патентни документи на Samsung) показва по-различно устройство от това, което видяхме миналата седмица. Тогава ни бе предоставена графика изобразяваща нещо като слушалка с рамка извеждаща дисплей пред окото, докато това, което виждаме на изображението по-горе са очила запазили класическия дизайн за този род продукти.

Изданието публикува и втора графика (вижте по-долу), демонстрираща система за проектиране на виртуална клавиатура върху дланите на потребителя, които позволяват писане с „натискане във въздуха“.

На този етап не е ясно какви функции ще изпълняват въпросните очила. Samsung имат някакъв опит с технологиите за регистриране на очите на потребителя. Подобна технология позволява на потребителите на някои от смартфоните от линията Galaxy S да скролват съдържанието по устройството си, поглеждайки нагоре или надолу, като докато гледат към екрана, той стои неподвижен.

Ще продължаваме да следим темата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари