Още една Android – базирана конзола се появи в Kickstarter

0
22

В сайта за споделено финансиране на стартиращи проекти Kickstarter се появи още една геймърска конзола, базирана на мобилната операционна система Android. Тя се нарича GameStick и е вторият подобен проект, след добилата голяма популярност през последните месеци Ouya.

Кампанията за събиране на средства за GameStick стартира на 2 януари и се очакваше да свърши на 1 февруари. Това обаче вече няма значение, тъй като преди броени часове компанията PlayJam, която ще разработва конзолата, обяви, че вече успешно е събрала средствата.

Само за едно денонощие потребителите на Kickstarter са дали общо над 100 000 щ. долара, които ще бъдат достатъчни за разработката на гейм приставката. Въпреки това кампанията ще продължи до 1 февруари, както е обявено предварително.

Самата конзола се очаква да наподобява флашка с дължина около 5 см. и да работи с версията Jelly Bean на Android. На практика устройството просто ще възпроизвежда на телевизор видеоигри, създадени за тази операционна система. Една бройка от GameStick ще струва около 79 щ. долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари