Apple разработва собствени ARM чипове за лаптопите MacBook и MacBook Pro. Информацията е на Bloomberg, който допълва, че целта на корпорацията е да намали зависимостта си от Intel.

Според Bloomberg, първият собствен ARM чип на Apple с име T1 вече се използва от технологичния гигант в последното поколение MacBook Pro, като неговите задачи са осигуряване захранването на сензорния панел Touch Bar.

Новият проект на Apple носи кодовото име T310 и в бъдеще може да поеме изпълнението на процесите, изискващи малка консумация на електрическа енергия. Чипсетите използват ARM архитектура и ще работят заедно с процесорите на Intel.

Главната цел на въвеждането на ARM чипове в хардуера на портативните компютри на Apple е икономията на енергия. Към днешен ден функцията на Mac с име Power Nap дава възможност за проверка на електронната поща и зареждането на обновявания в спящ режим на лаптопа. Това икономисва енергия, но използването на ARM архитектура ще намали консумацията още повече.

Освен това ARM процесорът на Apple ще има достъп до много от хардуерните компоненти на Mac, включително съхранението на информацията, безжичната връзка и други.

Създаването на собствен ARM чип е част от стратегията на Apple за намаляване зависимостта си от Intel и всички други производители на процесори.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари