Пазарните анализатори съветват да се купуват акциите на AMD

3
541

Уеб порталът Barron’s цитира отчета на аналитичната компания Nomura Instinet, в който се казва, че цената на акциите на Advanced Micro Devices ще расте благодарение на излезлите на пазара нови процесори, произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес, както и на графичните карти Radeon RX 5700.

От началото на тази година до днешен ден акциите на AMD нараснаха с цели 75% и инвеститорите с голям оптимизъм гледат на развитието и перспективите на компанията. Всъщност, днешната реалност изцяло потвърди миналогодишните прогнози на аналитиците.

„Ние считаме, че новите централни процесори ще помогнат на Advanced Micro Devices не само да запази своя дял на пазара за десктоп процесори, но и да го увеличат“ – заяви водещият аналитик на Nomura Instinet Дейвид Уонг (David Wong). Високият ръст на доходите на AMD и бързото повишаване на печалбата показват, че финансовите показатели на компанията ще бъдат изключително добри“.

Дейвид Уонг прогнозира, че пазарният дял на процесорите на AMD при десктоп процесорите към края на месец декември тази година ще нарасне минимум с 20% и с още 17% към месец март 2020 година. Миналата седмица цената на една акция на AMD нарасна с 2% и достигна $32,67. В краткосрочна перспектива прогнозите на аналитиците са, че цената на една акция на AMD ще достигне немалките 37 американски долара.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Трябваше да се пазарят преди Ryzen, сега е сравнително късно вече станали са 300000% по скъпи..

Aquaris
Aquaris

за спекулата (каквато може да се очаква, след като „анализаторите съветват“) никога не е късно

dsaa
dsaa

Ама те хората продадоха преди 2 месеца… И повечето си бяха купили още като бяха под 10$