Да живее конкуренцията! Динамично развиващият се пазар на игрови монитори в последно време привлича все по-голям брой производители на електроника, съобщава тайванското интернет издание DigiTimes. Очаква се, че през тази година ще се продадат от порядъка на четири милиона панела с честота на опресняване над 100 Hz.

Независимо от това, че сегмента на геймърските устройства представлява само 2% от глобалните доставки на дисплеи, много производители инвестират доста ресурси в неговото усвояване, опитвайки се да се сдобият с парче от тортата. Което не е изненадващо, защото маржът в тази посока средно се оказва три пъти по-висок, отколкото при производството на обикновените дисплеи.

Лидер на пазара на геймърските монитори в близко бъдеще ще си остане ASUSTeK Computer, който през тази година трябва да продаде около 700 хиляди подобни устройства — със 100 хиляди повече, отколкото година по-рано.

На второ място, смята източника, трябва да се нареди Acer, под чиято марка ще се продадат от порядъка на 620 хиляди игрови панела. Между другото, още преди една година, този брой е бил с 200 хиляди по-малко. Третото място ще се дели между Samsung и BenQ с малка преднина в посока на корейския гигант.

Междувременно, Micro-Star International очаква да навлезе в петте най-големи лидери към края на 2019 г., и до края на тази ще представи над 20 модела игрови дисплеи. Освен това, след усвояване на пазара на геймърските ноутбуци, компанията Gigabyte Technology се готви да дебютира в сегмента на игровите монитори и съвсем скоро ще представи първото такова устройство под марката Aorus.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари