6.7 C
София

Пазарът няма да види Llano до третото тримесечие на 2011 година?

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

За процесорите AMD Fusion, които съчетават графика и x86 ядра в един кристал, се изписа много в последните няколко години, но те все още не са се появили на пазара. В началото на следващата година ще видим редица решения, базирани на чиповете Zacate и Ontario. Въпреки това, те са предназначени за най-първоначалните пазарни сегменти (таблети, нетбуци, неттопи и тънки лаптопи). Llano процесорите за масовия пазар, които трябваше да се появят преди Zacate, са били задържани. Кога ще ги видим?

Източници сочат, че инженерните образци на процесорите Llano ще се появят не по-рано от март 2011 г., а масовото им производство ще започне през юни и първите чипове на пазара ще постъпят в началото на третото тримесечие на следващата година. По този начин, ако информацията е вярна, ние няма да видим тези чипове най-малко още шест месеца.

Llano ще се предлагат в няколко версии. Ще бъдат представени три 2-ядрени чипа с DX11-графика Winterpark. Тези процесори ще имат енергопотребление от 65 вата и минимум един от тях ще се появи по-късно от останалите, до края на третото тримесечие на 2011 година. Ще има и 3-ядрени версии с по-производителна DX11-графика Beavercreek и енергопотребление от 100 вата. И накрая, най-добрите решения ще бъдат два 4-ядрени процесора с графики Beavercreek и потребление на електроенергия от 100 вата. Всички тези процесори ще бъдат пуснати през третото тримесечие на 2011 година.

Llano чиповете са произведени по 32-нанометровата технология и са предназначени за контактните площадки FM1. Освен това, ще разполагат с вграден контролер на паметта DDR3 @1600 MHz, а в основата на техните x86 ядра ще лежи доста поостарялата вече архитектура K10.5, с кодовото име Husky. За комуникация, процесорите ще използват Hudson D3 Fusion Controller Hub (FCH). Настолната платформа Lynx и процесорите Llano ще заменят на пазара чиповете на AMD от средно ниво Callisto, Propus и Rana. В най-производителния сегмент, компанията ще разчита на 32-нм процесори с новата архитектура Bulldozer.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини