Швейцарският производител на компютърна периферия и софтуер Logitech International обяви ръст в продажбите на свои продукти за четвъртото тримесечие, в изнесен наскоро от компанията финансов доклад. Този успех идва вследствие на все повечето хора и семейства, които се свързват дистанционно помежду си по време на пандемията.

В края на март, търсенето на софтуер за видео взаимодействие и комуникация е нараснало неимоверно много на фона все повече офиси, които затварят врати, училища се опразват, а хиляди служители се обръщат за помощ към софтуера за отдалечена комуникация, придружаващото ги оборудване, като уебкамери и микрофони и софтуерните продукти към тях.

„С нарастването на броя на хората, които си остават вкъщи и се самоизолират от другите физически, те започват да изпитват нуждата от емоционално свързване и видеото е начина да се постигне това“, споделя в интервю за Reuters главният изпълнителен директор на Logitech Бракен Дарел. „Всичко това засили една тенденция, която вече се движеше бързо нагоре. Училищата започнаха да провеждат уроци чрез видеоконферентен софтуер, а болниците използваха тези програми, за да намалят рисковете от инфекция. В моя роден град, Оуенсборо, Кентъки, те сложиха една от нашите видеокамери в стая с пациенти, болни от COVID-19 и я свързаха със стаята на медицинските сестри. Това позволи, както на докторите, така и на сестрите да влизат в тази стая по-рядко и да ограничат излагането си на зараза“.

По време на последната четвърт на миналата финансова година, продажбата на оборудване за видеоколаборация на компанията е нараснала с 60% в сравнение със същия период на изминалата година, а продажбата на уебкамери – с 32% – основните виновници за 14%-вия ръст на продажбите на групата, които се равняват на $709.2 милиона. Андрея Мюлер от Zuercher Kantonalbank коментира за Reuters, че представените резултати са изненадали приятно анализаторите и акциите на американско-швейцарския консорциум са превърнали в особено атрактивен актив, заради устойчивия растеж и запазен баланс на финансите на Logitech. Дяловете на компанията скочиха вчера следобед с 6.6%, което и направи Logitech големият печеливш на стоковия индекс Stoxx 600 Tech Index.

Продажбите на останалата периферия от портфолиото на компанията – клавиатури, мишки и слушалки – също бележи ръст, макар и със скромните осем процента. С липсата на спорт по стадионите, залите и телевизията, много хора са се обърнали към видеоигрите и гледането на е-спорт събития. „Те също така прекарват нощите си в играене на игри, забавлявайки се с Monopoly и Scrabble по отдалечен път, използвайки нашето оборудване. Това е начин да се свържеш с хората в условията на социално дистанциране и ще остане така, даже когато задълженията за това отпаднат“, допълва Дарел.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари