Пачовете срещу хардуерните уязвимости силно намаляват мощността на Core i9-9900K, а Ryzen 7 3700X почти не се влияе

10
895

През последните няколко години специалистите разкриха и изучиха редица мащабни хардуерни уязвимости в процесорите, свързани предимно със спекулативното изпълнение на машинните команди. По този начин хакерите могат да получат достъп до най-чувствителната информация в компютърната система – паролите, данните за онлайн банкирането и т.н. За справяне с тези хардуерни бъгове се използват разнообразни пачове. които за съжаление значително понижават производителността на някои процесори.

Веднага след излизането на пазара на процесорите Ryzen от трето поколение, специалистите на уеб ресурса Phoronix решиха да сравнят нивото на производителността на процесорите AMD Ryzen 7 3700X и Ryzen 9 3900X с активирани, както и с деактивирани пачове срещу Spectre, Meltdown, Foreshadow и Zombieload. Направено е и сравнение с конкурентния процесор Intel Core i9-9900K.

След преминаването на специален пакет от тестове общата производителност на процесорите Ryzen 7 3700X и Ryzen 9 3900X при активирани всички защити срещу хардуерните уязвимости пада съответно с 6% и 5%. Но при Core i9-9900K всичко е значително по-зле – активирането на пачовете срещу хардуерните уязвимости на Intel намалява неговата производителност със сериозните 28%.

Без съмнение, тези резултати могат да се окажат решаващ фактор при избора на процесор за компютърната система. В това отношение чиповете на AMD имат значително преимущество. Още повече, че за тях съвсем не е необходимо използването на всички излезли към днешен ден пачове, както е с чиповете на Intel.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
8 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

Още 1-2 месеца да намерят нова уязвимост и 9900k ще се изравни с булдозер.

(*)
(*)

5 години ползвах FX 6100 Bulldozer – неописуем боклук!

Кольо
Кольо

Ммм, на мен ми прилича не като изравняване. хАйнтел процесорите, са в режим на свободно….падане

Бахти
Бахти

Ама нещо не се отразява в цената им това, що така?

Бахти
Бахти

Булдозер още с излизането си беше пълен боклук и не можеше да надмине по производителност Phenom II с истинските ядра, да не говорим за 2 години по-стари процесори на Интел. 9900k ще е актуален още няколко години и дори с 3-то поколение тЯзани на 7nm не можаха да го надминат в игрите, що така?

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Тъй тъй, и ПАК FX8350 млати в мултитаскинг до скайлейк чак, с уязвимостите и по нагоре.. Ама Интел е скрит бoклyк бил явно винаги, а Ryzen не е хахах.. Ама то от пpимaти и неандерталци като теб какво да се очаква освен да са кyxи…

Бахти
Бахти

Явно има много заблудени и неосведомени АМД „фенове“ които и грам представа си нямат, че „старите“ Thuban правеха смешни „новите“ Булдозери… ама това може да го знае само този който ги е използвал, а не „нинджи“ гледащи клипове… 🙂 🙂 🙂

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Само в single core, и ТО на малко места, ама нали си доста НЕграмотен тиквeник..

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

https://wccftech.com/intel-skylake-6700k-6600k-amd-fx-8370/
comment image

Айде чети и реви, как еднонишково слабия FX се гони с 6700К…..

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Ми така ще е Intel, като продават oтпaдъчни процесори и бoклyци..