Не е тайна, че плановете на AMD за развитието на процесорната архитектура гледат години напред.

През следващата година в магазините трябва да се появят 7 nm решения на базата на Zen 2, а към 2020 година те ще бъдат заменени с чипове, базирани на Zen 3. Новите процесори ще се произвеждат чрез 7+ нанометров технологичен процес. Освен това, представители на AMD загатнаха, че вече се работи върху микроархитектурата Zen 5. Но досега нищо не бе известно за междинното звено Zen 4, за което досега нищо не се знаеше.

Днес ръководителят на отдела Data Center and Embedded Solutions Форест Норъд (Forrest Norrod) проведе уеб-презентация, посветена на годишнината от излизането на сървърните процесори EPYC. Но едновременно с това той засегна темата за дългосрочните планове на AMD. Той потвърди, че след архитектурата Zen 3 ще се използва Zen 4, която приблизително през 2021 година ще бъде заменена от Zen 5. С други думи, специалистите на AMD едновременно работят върху четирите поколения процесори Zen.

Освен това Форест Норъд съобщи намеренията на AMD още през втората половина на тази година да започне първите доставки на процесорите EPYC, базирани на Zen 2. Тези процесори носят кодовото име Rome и се произвеждат чрез 7 нанометров технологичен процес. Техните наследници се наричат Milan и трябва да излязат на пазара до края на 2020 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари