Повечето европейци предпочитат AMD процесори, сантименталните поглеждат към Intel

8
1800

Процесорите на AMD отново печелят срещу Intel, не само при текущите продажби, както вече видяхме, но и пристратията по отношение на бъдещите покупки на процесори, които потребителите могат да направят, поне според нов доклад.

Проучването на Европейската хардуерна асоциация (EHA) събра мнението на техни ентусиасти в цяла Европа (по-специално хора, които четат публикации на EHA), и установи, че „изразиха ясно предпочитание, когато ги попитаха за следващия настолен процесор, който ще купят, над 60% избират AMD ”. Очевидно това оставя 40% в лагера на Intel.

Това е голяма промяна от миналата година, когато картината беше обърната и 60% предпочитаха Intel. Също показва основното въздействие, което процесорите на Ryzen 3000 са имали през 2019 г., грабвайки огромен дял от пазара на настолни процесори, както видяхме в различни различни статистически данни и отчети, появили се през тази година.

Друг начин да тълкуваме това е, че AMD спечели 50% повече привърженици през последната година, което е огромен скок, без съмнение.

Председателят на EHA Коен Крийнс отбеляза: „През последните три години AMD набира много скорост в сегмента на ентусиастите. Със серията процесори Ryzen, AMD елиминира закъснителните пропуски в производителността, като същевременно предлага добро съотношение цена / производителност. “

Разбира се, Intel не само трябваше да води битка по отношение на предложението за цена / производителност, предлагано от AMD, но също така беше затруднена от проблеми с производството и доставката със своето семейство процесори Core.

Графиките говорят

Проучването на EHA също установи, че AMD също се е засилило в арената на GPU, въпреки че, както сочат други доклади, компанията все още изостава от Nvidia.

Почти 23% са в полза на графичните карти на AMD, което очевидно все още оставя Nvidia да спечели голям, но AMD поне постига напредък, като се има предвид, че през май едва 19% от анкетираните от EHA избраха AMD над Nvidia.

Както винаги, трябва да внимаваме колко точно сме прочели само в един доклад, но не е истинска изненада, че технологичните ентусиасти започват по-силно да наклоняват към AMD, що се отнася до процесорите.

Преди известно време Intel дори оповести, че признава, че губи пазарен дял в сегмента на десктоп процесори, макар и да не потвърди откровено, че губи атрактивност от конкурента си Intel, като обеща сериозен обрат на пазарната ситуация и кардинален отговор.

От друга страна, AMD вече са преминали към 7 nm технологичен процес на производство, докато Intel все още използват 14 nm. Това е добре по всички показатели… Освен един – производствените мощности. Наскоро стана ясно, че основният китайски завод, който произвежда чиповете на AMD може да изпита сериозни затруднения при производството на 7 nm чиповете. Каквото и да се случи на пазара на процесори, то поне за първи път от години сме свидетели на реална конкуренция.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
112
112

Моля правете си труда да проверявате какво се получава след машинния превод.
Поне по една тройка трябва да сте изкарали по български език.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Ти даскал ли си ? Ако не си си запази мнението, щото не си вещ, ако не си професор или даскал…

TGR
TGR

Значи, по твоята логика, всички които не са учители по БЕЛ не могат да говорят/пишат и да се изразяват правилно.
По тази логика, и всички учители по БЕЛ не могат да смятат, защото не са със специалност математика.

hey hey
hey hey

по тая логика всички компютърни специалисти, които не са виждали лаптоп – не са и преписвачи

РЕАЛИСТА
РЕАЛИСТА

ПХАААХАХАХ ИНТЕЛИСТИТЕ В ГЪЗАААААА ХАХХААХАХХААХХХАХАААХХА

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Ми да само заблудените и неграмотните още живеят във времето, коги INhell бяха много напред. Не е и случайно, че масово се пазарува Ryzen…

Чип за зеле
Чип за зеле

Ryzen са за ентусиасти. Виж „марковите“ компютри: HP, DELL, Lenovo… Почти всичко е с интелски платформи. А като говорим за масово пазаруване, у нас явно най се харчат втора ръка компютри.

Иван
Иван

Поне прочети статията след превода на Гугъл и я редактирай! Една гаща плява.