Повечето нереферентни модели Radeon RX Vega ще се появят в продажба не по-рано от ноември

1
34
ASUS ROG Strix Radeon RX Vega 64
ASUS ROG Strix Radeon RX Vega 64

От момента на пускането на графичните карти Radeon RX Vega 64 мина вече повече от месец, но нито един от AIB-партньорите на AMD така и не пусна на пазара собствен вариант на новия графичен адаптер. Освен това, към настоящия момент само ASUSTeK Computer имаше време да обяви нереферентните модели Radeon RX Vega 64 и RX Vega 56. Но дори и те все още не са се появили по рафтовете на магазините.

Днес обаче, редакцията на френския портал Hardware.fr се свърза с редица представители на фирмите-партньори на чипмейкъра, опитвайки се да изяснят ситуацията с липсата на пазара на нереферентни образци на Radeon RX Vega. Оказа се, че по-голямата част от производителите все още не са готови да назоват примерни срокове за анонса на новите графични карти. При това, една от компаниите (с изключение на ASUS, която обещава да пусне нови продукти до края на септември) трябва да представи своето решение в средата на следващия месец.

Спомнете си, че видео-картата AMD Radeon RX Vega 64 с референтен вариант беше пусната в продажба от 14 август, а официалния дебют на по-достъпната карта Radeon RX Vega 56 се състоя две седмици по-късно – на 28 август.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Morgan
Morgan

Спомнете си, че видео-картата AMD Radeon RX Vega 64 с референтен вариант ще бъде пусната в продажба от 14 август, а официалния дебют на по-достъпната карта Radeon RX Vega 56 ще се състои две седмици по-късно – на 28 август.

Днес е 19 септември, все за една и съща година става въпрос.