Подробности за първия огънат OLED телевизор на Samsung

1
129

По време на технологичното изложение CES 2013 корейската компания Samsung показа първия в света OLED телевизор с огънат дисплей. Машината е с размер на екрана от 55 инча и е леко вдлъбната. Това не пречи образът да се възприема качествено, дори улеснява процеса на гледане за зрителите, които имат малко пространство, но искат голям телевизор, предаде Neowin.

От Samsung твърдят, че новият телевизионен приемник предлага панорамен ефект, който е недостъпен за другите обикновени телевизори, продаващи се по магазините. Инженерите са опитали да създадат ефект, чрез който зрителят се чувства обгърнат от образа.

OLED телевизорите продължават да навлизат все по-масово на пазара, но цената им остава далеч над възможностите на обикновените потребители. Това вероятно ще се промени с времето, но на този етап положението е такова. За хубав OLED телевизор човек трябва да извади петцифрена сума.

Приемникът с огънат екран е интересен, но все още не е ясно дали и кога ще излезе на пазара. Samsung не казват и каква ще е ориентировъчната цена, но не е трудно да се предположи, че тя ще бъде много солидна. Все пак е хубаво да се види, че телевизионните технологии се развиват, а не стоят на едно място, увеличавайки единствено размера на екраните при новите модели.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари