TrendForce направи прогноза за световния пазар на DRAM за текущото и следващото тримесечие. Анализаторите смятат, че отрасълът в обозримо бъдеще ще се промени.

Пиковите цени на DRAM продуктите, според експертите, ще поевтинеят спрямо текущото тримесечие на годината. Средната цена на различните видове памет в сравнение с второто тримесечие на 2021 г. ще се повиши с 3-8%.

По-специално експертите на TrendForce смятат, че в сегментите на графичната и мобилната памет ръстът на цените ще бъде до 15%. DRAM решенията за персонални компютри могат да поскъпнат с 3-8%, а за сървърите – с 5-10%.

Въпреки това, както се прогнозира, вече през четвъртото тримесечие обемът на производството на DRAM ще започне да надвишава търсенето от страна на клиентите. Успоредно с това се очаква продажбите на персонални компютри да намалят. Накрая акциите ще се повишат. Всичко това ще доведе до по-ниски цени на DRAM продуктите.

Така че, според прогнозите, RAM за персонални компютри през следващото тримесечие може да поевтинее с 5-10%. В сегментите на сървърната и графичната памет се очаква цените да спаднат с до 5%. Цените на паметта за мобилни устройства ще си останат на текущото тримесечно ниво.

Като цяло средната цена на различните видове DRAM памет през четвъртото тримесечие може да намалее с 3-8%, в сравнение с третото тримесечие на тази година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари