Порше и AOC представиха извития гейминг монитор Porsche Design AOC AGON PD27

0
297

Porsche Design, лайфстайл марката на едноименния автомобилен производител, и AOC, една от най-големите компании за гейминг монитори, създадоха Porsche Design AOC AGON PD27 гейминг мониторът.

Той е с размер от 27 инча и е вдъхновен от бързите автомобили. Панелът е QHD (2560 х 1440 пиксела), честотата на опресняване е 240 херца, а времето за реакция е между 0.5 и 1 милисекунди. Дизайнът също е доста тематичен и впечатляващ. Беше награден с Red Dot Award 2020 приз. Всичко това се допълва от серия функционалности за ежедневните нужди и дългите гейминг сесии.

Насочен е към професионалистите и ентусиастите, които искат да играят на състезателно ниво. А за него освен талант и умения, трябва и безкомпромисен хардуер. Ето заради това, от Porsche се заемат с дизайна на монитора, а от AOC осигуряват всичко останало. Буквално идеята е високата производителност да идва с дизайн – без компромиси.

Акцент на дизайна е сребърната стойка, която е оформена като ролбар на кола

Мониторът може да прожектира логотата си на бюрото, в различни цветове. Има подсветка, която може да осветява зад монитора, за да се създаде по-потопяваща гейминг атмосфера.

Що се отнася до другите характеристики, те не се изчерпват само с много високата честота на опресняване (240 Hz) и QHD разделителната способност (2560 х 1440). AGON PD27 е сертифициран по VESA DisplayHDR 400 стандарта. Предлага динамични и живи цветове. Гамата е огромна, което е от сериозна важност за пресъздаването на обстановката в една игра.

Любителите на класическите рейсинг симулатори ще оценят извивката на екрана

В цифрово изражение тя е 1000R (1 метър радиус) и буквално обвива и вкарва играча в това, което се случва на екрана.

Високата честота на опресняване, в комбинация с AMD FreeSync Premium Pro осигуряват гладък геймлей, без графични накъсвания и много естествен вид. Яркостта на панела е 550 нита, което подсигурява качеството на картината във всякакви светлинни условия.

PD27 пристига с безжична инфрачервена клавиатура, оформена като централна конзола. Чрез нея може да се правят различните настройки на монитора и да се активират профили за гейминг.

Мониторът има и озвучение – 5-ватови стерео говорители с DTS звук.

За да можем да използваме монитора и в различни от гейминг сценарии, той е оборудван с USB 3.2 хъб с четири гнезда. Има четири входа – два броя HDMI 2.0 и два боря DisplayPort 1.4.

Porsche Design AOC AGON PD27 ще започне да се появява на пазара от средата на ноември 2020 година. Това ще се случи в избрани магазини на Porsche Design и онлайн магазина на бранда, специализирани търговци и избрани онлайн магазини. Препоръчителната крайна цена за нашата страна е 1559 лева с ДДС.

1.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари