10.8 C
София

Потребителите на Kickstarter финансират проект за стерео – шлем

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

На сайта за споделено финансиране на различни проекти Kickstarter е в ход кампания за събиране на средства за нов тип стерео – шлем. Той се нарича Oculus Rift и ще има визуално поле с дължина 110 градуса по диагонала, което ще позволи създаването на по-реалистична картина и всеобхватно изживяване при видеоигри.

За да бъде разработен шлемът, екипът стоящ зад него има нужда от 250 000 щ. долара, но за броени дни вече са събрани три пъти повече средства. Проектът е подкрепен от над 3500 потребители на Kickstarter.

Първоначално Oculus Rift ще се предлага само на разработчици на игри, а версията за обикновените геймъри ще стане достъпна по-късно, но за сега не е ясно кога точно. За сметка на това, тя ще е с по-висока резолюция.

Любопитно е, че шлемът вече има една публична изява в ръцете на легендарния ръководител на студиото id Software Джон Кармак, който го представи на изложението Е3 в Лос Анжелис. Предстои Oculus да бъде представен и на изложенията QuakeCon и Gamescom.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини