Появата на видеокартите AMD RX 600 „Zen“ се очаква тази година

0
788

Компанията AMD работи над 7-нм GPU с архитектурата Navi, който трябва да излезе през 2019 г. и ще получи цената от $250, а производителността му ще е на нивото на Nvidia GTX 1080. Сега се появи информация и за още един проект.

Устройството ще получи името Zen (да, като при процесорите). С неговата разработка ще се занимава Дейвид Ван и Майк Рейфилд вместо Раджа Кодури, който се премести в Intel. И това име не е случайно — новата архитектура трябва драстично да подобри производителността на графичните карти, тъй като са с едноименния CPU.

При това, към разработката е привлечена и Сюзън Плъмър — ключовият разработчик на Ryzen. Тя е начело на екипа. Както съобщава изданието WCCFtech, групата на Плъмър е създадена през октомври миналата година и трябва първо да представи 12-нм RX 600, дебютът на който се очаква през тази година.

Спомнете си, че AMD вече представи процесорите Ryzen от второ поколение и според някои данни, работи по архитектурата Zen 5. По този начин, през следващите години, на пазара на CPU и GPU се очаква излизането на мощни решения.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за