10 C
София

Появиха се технически характеристики на процесорите Intel Core от 12-то поколение

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Уеб порталът FanlessTech публикува основните технически характеристики на икономичните процесори Intel Core от 12-то поколение (Alder Lake-S) за десктоп компютри. Това са чипове с TDP на ниво 35 W, които в името си съдържат суфикса „Т“. Intel възнамерява първоначално да представи на пазара седем модела на тези процесори. Очаква се това да стане в началото на следващата година.

Да напомним, че главната особеност на процесорите Intel Alder Lake-S е архитектурата с разнородни ядра. От друга страна Т серията вклюва само топ моделите Core i7-12700T и Core i9-12900T. За 35 ватовите чипове Core i3/i5 от 12-то поколение е характерно наличието на четири или шест бързи Golden Cove ядра. В тези чипове икономичните процесорни ядра Gracemont са деактивирани. Тези чипове ще се произвеждат чрез 10 нанометров технологичен процес. Официалната презентация на процесорите Intel Core от 12-то поколение е обявена за следващото тримесечие на тази година.

Кеш паметта от трето ниво е от 12 до 30 MB, а предлните честоти в boost варират в диапазона от 4,1 до 4,9 GHz в зависимост от модела. Обща черта при централните процесори със суфикс Т е интегрирания графичен ускорител UHD Graphics 730 или 770. Кратките спецификации на известните към днешен ден чипове Alder Lake-S са показани в таблицата по-горе. 

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини