Появиха се характеристиките на 8-ядрената SoC AMD Flute

3
659

Системата върху чипа AMD Flute се появи в базата данни на UserBenchmark, но след това тази уеб страница бе изтрита. Според изтеклата до този момент информация, на тази SoC ще се базира конзолата на Microsoft от следващо поколение с кодово име Project Scarlett.

Добре е известно, че AMD разработва и предлага хибридните чипове за конзолите на Microsoft и Sony, както от сегашното, така и от бъдещото поколение. Според слуховете хибридният чип AMD Gonzalo, който ще се използва в конзолата PlayStation 5 бе тестван в пакета 3DMark Fire Strike. А AMD Flute може да бъде използван в новата Xbox.

Забелязаният в уеб пространството чип AMD Flute е с идентификатор 100-000000004-15_32/12/18_13F9. Това е 8-ядрен APU с поддръжката на технологията за многонишкова работа Simultaneous Multithreading. Чипът работи с минимална тактова честота 1,6 GHz, която може динамично да се покачва до 3,2 GHz. Няма информация за архитектурата на този чип – дали е Zen, Zen + или Zen 2. Но преди време Microsoft съобщи, че в Project Scarlett се използва архитектурата Zen 2.

Частта ID 18_13F9 на идентификатора означава, че графичния ускорител е Navi 10 Lite, който има няколко модификации. Честотата на този чип не е известна, но Navi 10 Lite, който се поставя в чипа AMD Gonzalo (18_13F8), може да работи с честота до 1,8 GHz. В този случай производителността на хибридната графика ще бъде от нивото на AMD Radeon RX Vega 64 и Nvidia GeForce GTX 1080.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

По добри са и по евтини AMD/ Radeon за това и конзолите са с такива, а не Novideo или INferior бoклyци.. Сега чакам да се домъкне оня ибрикчия да ми възхвалява прокажените си марки, ама те са с краста, като него..

(*)
(*)

Освен теб, не се вижда тук някой да възхвалява нещо. Съответно логически става ясно кой е ибрикчията 😀

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Πодлогo ибpичĸчийcĸa, дa cи мe видял дa cи xвaля ЛИЧHO мoитe чacти, ĸoитo cъм зaĸyпил, тa ce oбaждaш, xoди нaпpaви нa интeл и нвидиa и дoдyци и минeти, чe cи eднa ĸурва мръснa..