По време на CES 2020 компанията AMD ще даде подробности и за процесорите Zen 3

1
538

Следващата седмица отваря врати изложението за потребителска електроника CES 2020. В рамките на нулевия ден – денят преди началото на изложението, почти едновременно ще започнат презентациите на AMD и на Intel. А сега тайвански вестник съобщи, че екипът на Лиза Су ще съобщи съвсем нова информация за процесорите, базирани на архитектурата Zen 3, както и за хибридните чипове Renoir.

На своята презентация представителите на Advanced Micro Devices ще съобщят нови данни за сървърните процесори EPYC Milan, десктоп чиповете Ryzen 4000 от фамилията Vermeer и high-end чиповете Ryzen Threadripper 4000, известни с кодовото си име Genesis Peak. Обща черта на всички тези чипове е използваната нова архитектура Zen 3 и подобрения 7 нанометров технологичен процес на TSMC с екстремална ултравиолетова литография (EUV). Всички тези полупроводникови продукти трябва да излязат на пазара до края на тази година.

Интересно е, че за анонса на хибридните чипове Renoir стана известно още през есента на миналата година. Компанията AMD ще започне с дебюта на мобилните чипове Ryzen от серия 4000. Малко по-късно ще излязат и десктоп модификациите със стандартния AM4 сокет. Новите APU се базират на 7 nm архитектура Zen 2, оборудвани са с графичния ускорител Radeon Vega и според предварителна информация, ще имат до осем процесорни ядра.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари