По молба на клиентите, AMD е добавил повече канали памет в процесорите AMD EPYC

0
18

В уеб-пространството се появи стенограмата от 37-мата конференция Canaccord Genuity, на която се изказа техническият директор на AMD Марк Пейпмастър (Mark Papermaster), и това веднага оживи началото на деня.

Значителна част от изказването на Марк Пейпмастър бе посветена на процесорите EPYC. Той започна с това, че от много дълго време в сървърния сегмент е нямало никаква реална конкуренция на Intel и това е станало предизвикателство и мисия на специалистите на Intel, които са били силно мотивирани да създадат и представят достоен продукт. Той припомни и нежеланието на AMD да произвежда монолитни процесори с площ на кристала около 800 квадратни милиметра и за способността на интерфейса Infinity Fabric ефективно да мащабира производителността.

Сега разбираме, че процесорите EPYC са се разработвали в тесен диалог с клиентите на AMD и именно те са настоявали за увеличение на каналите памет. В крайна сметка AMD даде на всеки Socket TR4 поддръжката на осем канала памет в до 16 DIMM модула, като общият обем на адресираната от процесора оперативна памет е 2 TB. И още, в системите с повече процесори, обемът адресирана RAM кратно се разширява, тоест, при два процесора – до 32 плочки и 4 TB памет и т.н.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за