Превърнаха Raspberry Pi в преносим компютър

5
36

Изобретателят Нейтън Морган превърна известния компютър за $35 Raspberry Pi в нещо, наподобяващо лаптоп. Морган е нарекъл изобретението си Pi-to-Go. Всички компоненти на преносимия компютър са поместени в специален корпус направен с 3D принтер. Дисплеят представлява 3.5-инчов LCD екран със съотношение на страните 4:3 и с резолюция 640 х 480.

Миниатюрната USB безжична клавиатура има вграден тъчпад, а капацитетът на устройството е осигурен от 4GB-ова SD карта комбинирана с 64GB SATA II SSD. Преносимият компютър използва батерията на лаптопа Dell Latitude D600, която разпределя енергията между общо седемте компонента. Що се отнася до корпуса, той е съставен от пет части, като проектът му може да бъде изтеглен от интернет. Дизайнът му обаче може да претърпява промени в зависимост от частите, които ще използваме.

Цялото изобретение струва общо $391,30. Високата цена се дължи на някои по-скъпи компоненти, сред които SSD диска, който струва $130, самостоятелното зарядно за батерията, което е $75 и самата батерия – за $89. На този етап, най-големият недостатък на Pi-to-Go е малкият дисплей, но тъй като проектът е с отворен код, всеки желаещ може да внася подобрения както в дизайна, така и във функциите на устройството.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари