Предварителен анонс на флагманската дънна платка MSI Z270 Godlike Gaming

0
41

От момента на пускане в продажба на настолните процесори Intel Kaby Lake измина вече почти половин година. През това време, излязоха значителен брой дънни платки, базирани на системните логики от Intel 200-та серия, и предназначени за посочените по-горе процесори в LGA1151. И ето на изложението за потребителска електроника Computex 2017, тайванската компания Micro-Star International е решила да подготви своята най-интересна и функционална дънна платка, базирана на топ-чипсета Z270 — MSI Z270 Godlike Gaming.

Устройството се позиционира като решение за високо-производителните системи и може да се похвали с множество иновативни технологии. Например, тази платка е първата в света, в която се използва най-новия контролер за USB 3.1 — ASMedia ASM3142. Според представители на компанията, това устройство е най-бързото сред съществуващите на пазара аналози. Общата пропускателна способност на контролера е 16 GB/s и в сравнение с предшествениците си, той консумира 50% по-малко енергия.

Втората интересна особеност на дънната платка е комплектното мрежово решение Killer xTend от компанията Rivet Networks. Хардуерната част на Killer xTend включва в себе си три Gigabit Ethernet порта, безжичния модул Killer Wireless-AC (до 867 Mbps) и интегриран мрежов комутатор. Той позволява директното свързване към компютъра на различни жични и безжични устройства, включително и игрови конзоли и мрежови хранилища, стримингови медия-плейъри, смартфони, таблети и така нататък.

MSI Z270 Godlike Gaming има четири слота за DDR4 модули оперативна памет, също така и възможност за организиране на графична свързаност Nvidia SLI и AMD CrossFireX, предвидени са и четири слота PCI Express 3.0 x16. За свързване на устройства са предвидени шест порта SATA 6 Gbit/s, три порта M. 2 с радиатора M. 2 Shield и един порт Turbo U. 2.

Аудиоподсистемата се основава на два отделни звукови процесора (вероятно Realtek ALC1220) с технологията Audio Boost 4 Extreme. Функцията Mystic Light Sync пък позволява управлението, както на вградените светодиоди, така и на външни LED RGB-ленти.

Окончателният анонс на дънната платка ще се състои на изложението Computex 2017, където ще бъде обявена и нейната препоръчителна цена и датата на началото на продажбите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за