Предварителните характеристики на мобилните процесори Intel Skylake

0
37
В интернет се появи предварителната информация за характеристиките на мобилните процесори от поколението Intel Skylake. Както и чиповете от семействата Haswell и Broadwell, бъдещите CPU ще бъдат достъпни в серията H (високопроизводителния сегмент), U (ULV чипове за ултрабуковете и тънките лаптопи) и Y (за безвентилаторните решения, таблетите и хибридните компютри). Във всяка категория ще има от 4 до 15 представителя, които ще се различават по броя на ядрата, честотата, размера на кеша, графичната подсистема, TDP и поддържаните технологии.

Процесорите Skylake „Y“ ще бъдат пуснати под марката „Core M“ и ще имат по две ядра, които са съвместими с технологията Hyper-Threading, както и Intel HD графика. Другите модели от тази серия ще имат по 4 MB кеш от трето ниво и ще получат поддръжка на VPRO, а в останалите процесори тази функция няма да присъства и размера на кеша ще е намален до 3 MB. Всички модели ще поддържат Turbo Boost технологията.

Чиповете Skylake „U“ ще се появят на пазара под имената Core, Pentium, Celeron и те ще разполагат с по две ядра, а консумацията на електроенергия ще варира в зависимост от модела – от 15 до 28 вата. 15-ватовите версии на Core i5 и Core i7 ще получат по 3 или 4 MB кеш от последно ниво, графика GT2 или GT3e, както и Hyper-Threading и Turbo Boost поддръжка. В някои от тях ще бъде активиран VPRO. За 28-ватовите Core i5, Intel е предоставила GT3e видеоподсистемата, а в Core i7 чиповете графичната подсистема е GT3. Моделите Core i3 с енергопотребление 15 и 28 вата ще имат съответно iGPU GT2 и GT3e, а обема на кеша и в двата случая е 3 MB.

В Pentium и Celeron моделите ще липсва Hyper-Threading поддръжката, а в качеството на интегриран графичен чип ще се използва GT1 с кеш L3 – 1 MB.

Серията Skylake „Н“ с моделите Core i5 и i7 ще са четириядрени, а TDP тук е 45 вата. При някои CPU този показател може да е занижен и цифрата да достига до 35 W; възможна е и поддръжката на технологията VPRO. Моделите Core i3 ще имат по две ядра, графика GT2 и 35-вата TDP.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари