Представиха първата DDR5 оперативна памет

12
1707

Micron обяви по време на CES 2020 в Лас Вегас, че вече има реални прототипи на първата си DDR5 SDRAM памет, която първоначално ще насочена към центровете за обработка на данни и осигурява 85% увеличение в производителността на паметта спрямо настоящото поколение DDR4.

Новите DDR5 предлагат повече от двойно увеличение на скоростта на трансфер на дани от предишния стандарт DDR4, като същевременно използва по-малко мощност, подобрени нива на напрежението, намалени разходи за BOM, както и по-добра поддръжка на по-големи монолитни устройства с високи спецификации на RAM паметта.

Понастоящем интензивните приложения като например програмите за създаване и/или обработка на видео, фото и аудио съдържание, са истински хищници по отношение на оперативната памет. Те биват подхранвани от растежа на броя на ядрата на процесорите, но остават ограничени от съществуващия DRAM хардуер.

Използвайки своят 1znm технологичен процес, Miron очаква новият DDR5 SDRAM да отвори големи подобрения в честотната лента и производителността на бизнес сървърите.

„Натоварванията на центровете за данни ще бъдат все по-предизвикателни, най-вече поради факта, че всички ние мигрираме към облачните услуги и използваме и зареждаме все по-малко ресурси на локалните си устройства, а изкуствения интелект и обработката на информацията, както и машинното обучение, ни изправят пред натоварване, което до сега не сме виждали. Представянето на първите прототипи DDR5 RAM памет на Micron представлява съществен момент, с което индустрията е една стъпка по-близо до разгръщането на облачните приложения и възможностите за обработка на данни от ново поколение.“

Micron може да се похвали с над 40 години опит в индустрията и предлага широка гама продукти с висока производителност на паметта и съхранението, като NAND, 3D XPoint памет и NOR, които се използват в областта на изкуствения интелект и машинното обучение, 5G и автономни превозни средства.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари