Представиха първата DDR5 оперативна памет

12
1182

Micron обяви по време на CES 2020 в Лас Вегас, че вече има реални прототипи на първата си DDR5 SDRAM памет, която първоначално ще насочена към центровете за обработка на данни и осигурява 85% увеличение в производителността на паметта спрямо настоящото поколение DDR4.

Новите DDR5 предлагат повече от двойно увеличение на скоростта на трансфер на дани от предишния стандарт DDR4, като същевременно използва по-малко мощност, подобрени нива на напрежението, намалени разходи за BOM, както и по-добра поддръжка на по-големи монолитни устройства с високи спецификации на RAM паметта.

Понастоящем интензивните приложения като например програмите за създаване и/или обработка на видео, фото и аудио съдържание, са истински хищници по отношение на оперативната памет. Те биват подхранвани от растежа на броя на ядрата на процесорите, но остават ограничени от съществуващия DRAM хардуер.

Използвайки своят 1znm технологичен процес, Miron очаква новият DDR5 SDRAM да отвори големи подобрения в честотната лента и производителността на бизнес сървърите.

„Натоварванията на центровете за данни ще бъдат все по-предизвикателни, най-вече поради факта, че всички ние мигрираме към облачните услуги и използваме и зареждаме все по-малко ресурси на локалните си устройства, а изкуствения интелект и обработката на информацията, както и машинното обучение, ни изправят пред натоварване, което до сега не сме виждали. Представянето на първите прототипи DDR5 RAM памет на Micron представлява съществен момент, с което индустрията е една стъпка по-близо до разгръщането на облачните приложения и възможностите за обработка на данни от ново поколение.“

Micron може да се похвали с над 40 години опит в индустрията и предлага широка гама продукти с висока производителност на паметта и съхранението, като NAND, 3D XPoint памет и NOR, които се използват в областта на изкуствения интелект и машинното обучение, 5G и автономни превозни средства.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Инж. К.Нинова от с.Крушовица
Инж. К.Нинова от с.Крушовица

Ще изчакам ddr891001 , за сега водомера е бърз ;

Ако свърши водата като в перник ще му инсталирам ОС Гълъб🕊.

Гениална съм - гордоста предшества паде
Гениална съм - гордоста предшества паде

Страдащите от дислексия виждат буквите огледални или размазани

И двете полу-кълба ми работят
И двете полу-кълба ми работят

скорошно проучване във Франция предполага, че това състояние възниква, когато някой има 2 „доминиращи” очи, а не едно, както повечето хора. В резултат на това човек вижда буквите огледални или размазани и има проблеми с четеното.

бизнес : ПерничАНИ на офталмулог
бизнес : ПерничАНИ на офталмулог

👾Очите👾 са топки пълни с вода – не могат да са доминиращи.

То и мозъка е 90% вода.

Значи ВОДЯта решава живота.

Смях
Смях

Без вода има ли живот е…пернишко . мекотело безводно ?

Destroy Myths
Destroy Myths

Време е отново да влезеш в лудницата, вижда се, че периодично те пускат и лекарствата не помагат. Ние сме рептилите, ние сме НЛО, ние те следим от космоса!

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

For best support and compatibility, to be used with AMD cpus, as the tested intel cpus did give problems, so we dont recommend that brand to be used…

Анонимен
Анонимен

Schwarzen“ – „black“,

„egg“ (German word „ecke“ for „corner“) Eggler (farms on a ridge).

1 цинко метър - 99,9% дефекти
1 цинко метър - 99,9% дефекти

Използвайки своят 1znm технологичен процес,

WafenSS
WafenSS

Шварц е негро ,Тва не е за потребителският пазар на десктопи Ram бре судански селянино, кух необразован и прост като нула на степен 100.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

А за къде ще бъде DDR5 бе примат и безгръбачна амебо, или казваш, че потребителските ще си останат на DDR4 бyнaк…
А и кой е говорил за десктоп бе cмoтaн…

Morgan
Morgan

Някои го наричат 10nm class, което ще рече от 19 до 10nm, други както Micron, първото поколение 10x nm, второто 10y nm, третото 10z нм. Вероптно първото е 19nm, второто 16nm и третото 14nm, но това е само предположение, номерата може и да са други. Отделен въпрос е, че последното десетилетие тези цифри са повече комерисални отколкото технически точни.