Представиха първия в света холографски 3D дисплей с 8К резолюция

5
1806

Американската компания Looking Glass създаде холографски 8К дисплей, който може да възпроизвежда изображения, за гледането на които не се изискват очила, шлемове и каквото и да било друго от този род.

Компанията публикува клип, който показва възможностите на твърде необичайния холографски 32-инчов дисплей от нов тип. За изобразяването на триизмерната картина, която може да се наблюдава без каквито и да било допълнителни аксесоари, разработчиците са използвали технологията на светлинното поле. Според спецификациите, опресняването на кадрите става със скорост 60 кадъра в секунда.

За съжаление, този дисплей не става за гледане на сериали или за стреляне в поредния DOOM. Представителите на Looking Glass подчертаха, че мониторът е разработен специално за научни задачи и има много твърди изисквания към входното съдържание, Изображенията и анимациите за този холографски дисплей трябва да са направени с изключително качествени рендери и при висока резолюция. Засега домашните персонални компютри са твърде далече от необходимата производителност.

Цената на това интересно устройство все още не е обявена, но е ясно, че то не е бюджетно. Разработчиците заявиха, че популяризацията и разпространението на новия тип холографски дисплеи в близкото бъдеще е неизбежно, но сега те се използват само за научна работа и за изследвания, и могат да се използват само в ограничен кръг индустрии.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари