Представиха фоторамка, превръщаща снимките от iPhone в холографски 3D обекти

0
505

Смартфоните iPhone 12 Pro и 12 Pro Max получиха уникалната възможност да правят обемни снимки благодарение на вградения тези устройства лидар, но в смартфоните на Apple няма 3D дисплей, за да може тази технология да се използва пълноценно. Американският стартъп Looking Glass Factory реши да оправи нещата с представянето на своето устройство Looking Glass Portrait. Това е дисплей с размер на стандартна фоторамка, в който се използва едноплатковия компютър Raspberry Pi 4. Устройството може да възпроизвежда триизмерни снимки с дълбочина, заснети с използването на новия сензор на iPhone 12 Pro, които могат да бъдат гледани под различен ъгъл, различен ракурс, създавайки холографски ефект.

Наскоро компанията Sony представи собствен холографски дисплей, който не изисква използването на специални 3D очила, само че неговата цена е твърде висока – цели $5000. Устройството Looking Glass Factory е с цена малко под $200 и по този начин тези технологии ще станат много по-реални и по-достъпни. Възможно е възпроизвеждането на видео със скорост до 60 кадъра в секунда, като изображението може да се гледа под различни ъгли,

Всички които са успели да видят работата на Looking Glass Portrait споделят, че показваните от това устройство триизмерни снимки изглеждат почти свръхестествено.

Looking Glass Portrait може да работи автономно, като я състояние да запомня в паметта си до около 1000 обемни снимки. Може да се използва и съвместно с Mac и други персонални компютри. Триизмерният дисплей си има свой собствен софтуер за преобразуване на 3D изображенията.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари