fbpx
1.4 C
София

Предстоящият хедсет на Apple ще работи под операционната система „xrOS“

Според предишни доклади тя е щяла да се нарича "realityOS"

Най-четени

Според Марк Гурман от Bloomberg Apple е променила вътрешно името на придружаващия софтуер на предстоящите си слушалки за смесена реалност от „realityOS“ на „xrOS“. Както отбелязва журналистът, новото име представя по-добре възможностите на софтуера: В крайна сметка „XR“ означава разширена реалност, а хедсетът се очаква да разполага с функции за добавена и виртуална реалност.

В допълнение към вътрешната промяна на името, Гурман казва, че подставена корпорация на име Deep Dive LLC също така е подала заявка за търговска марка за марката „xrOS“ в САЩ и в други страни, включително такива в Европейския съюз и в Азия, Обединеното кралство, Австралия, Мексико, Украйна, Япония и Канада. В заявката си Deep Dive пише, че подава заявка за търговска марка за „дисплеи, монтирани на главата“, и устройства, които осигуряват „преживявания с виртуална реалност и добавена реалност“. Apple не е потвърдила дали стои зад тази заявка.

По-рано тази година обаче продуктовият мениджър на Vox Media Паркър Ортолани откри заявка за патент за „realityOS“, подадена от подставена компания, наречена Realityo Systems LLC. През август Bloomberg също така съобщи, че още една фиктивна компания с различно име е подала заявки за „Reality One“, „Reality Pro“ и „Reality Processor“.

Тази неотдавнашна промяна на името може да означава, че Apple уточнява подробностите по проекта за предстоящото му пускане на пазара. Гурман казва, че Apple планира да дебютира със слушалките, специалната им операционна система и магазина за приложения по някое време през следващата година. Според предишни доклади устройството ще разполага с виртуални версии на приложенията на компанията, включително Messages, FaceTime и Maps, и ще използва сканиране на ириса за покупки на приложения и влизане в системата. Неотдавнашните обяви за работа на Apple също така показват, че технологичният гигант работи по свой собствен свят със смесена 3D реалност, който може да се превърне в съперник на визията на Facebook за метавселената.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини