Миналия месец компанията HTC представи автономния шлем за виртуална реалност Vive Focus Plus, която е усъвършенствана версия на шлема Vive Focus. А сега производителят обяви, че продажбите на Vive Focus Plus ще стартират на 15-ти април тази година при препоръчителна цена $800.

Vive Focus Plus се базира на системата върху чипа Qualcomm Snapdragon 835 и е оборудван с два AMOLED екрана с резолюция 1600х1440 пиксела. Едно от основните нововъведения в новия VR шлем е двойката подобрени ултразвукови контролери с шест степени на свобода. Да си припомним, че оригиналният шлем Vive Focus разполага с един контролер с три степени на свобода. Новият шлем има и две камери, с помощта на които може да се следи действието на манипулаторите.

Устройството поддържа платформата Vive Wave и може да изтегля приложения от онлайн магазина Viveport. Освен това, дизайнът на новите мобилни устройства е леко променен с цел подобряване на ергономичността и по-ефективно разпределяне на тежестта върху главата.

Шлемът за виртуална реалност Vive Focus Plus е адресиран преди всичко за бизнес клиентите и ще се продава в 25 държави. Сред тях са САЩ, Канада, Великобритания, Япония и Китай. Поддържат се 19 различни езика.

Vive Focus Plus има възможност да осъществява безжична връзка с компютърната система чрез приложението VRidge на Rift Cat.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за