През второто тримесечие на годината има ръст в продажбите на геймърски компютри, монитори и лаптопи

2
241

Аналитичната компания International Data Corporation (IDC) представи отчета World Data Quarterly Gaming Tracker със статистиките от продажбите на геймърски десктоп компютри, лаптопи и монитори. Световните продажби на тези устройства са достигнали 10,4 милиона броя за второто тримесечие на тази година, което е с 16,5% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Ако се разгледат отделните категории, най-голям дял на пазара имат геймърските лаптопи с ръст 12,7%, изчислено на годишна база. Геймърските десктоп компютри демонстрират ръст в продажбите от 2,2%.

Като причини за този ефект пазарните анализатори посочват спада на дефицита на процесорите на Intel, както и поевтиняването и разширението на портфолиото на предлаганите графични карти. Да не забравяме и спада в цените на флаш дисковете.

Голямо е и търсенето на геймърски монитори, които през изтеклото тримесечие показаха рекордни продажби и продължават да изпреварват другите категории на годишна база.

IDC очаква, че за цялата 2019 година ръстът на продажбите на различните мобилни електронни устройства ще бъде около 9,6% и ще бъдат продадени приблизително 42,8 милиона броя. IDC представи и дългосрочна прогноза за продажбите, според която към края на 2023 година броят на продадените геймърски компютри и монитори ще превиши 55 милиона на година. А най-популярна категория ще останат геймърските лаптопи, които ще завладеят 50% от този пазар.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари