fbpx
13.8 C
София

През 2015 година се очаква стремително развитие на технологиите за безжично зареждане

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Според експерти, през 2015 г. се очаква драстично да се увеличат решенията за безжично зареждане на устройства. Освен това, внедряването на технологията в сегмента на потребителската електроника и персоналните компютри ще се ускори със стремителни темпове.

Генералният директор на тайванското подразделение на Texas Instruments Люк Лий е говорил за перспективите на пазара на безжичните технологии за зареждане. Според него, разширението на асортимента от устройства с ниска консумация на електроенергия ще даде възможност за използване на тази функция в по-голямо количество портативна електроника. Очаква се, че разработчиците на компоненти следващата година все повече ще използват тази технология в своите решения.

Едно от най-перспективните според Лий Люк направления е въвеждането на безжичната технология за зареждане в сегмента на ноутбуците. Естествено, цената на тези модули първоначално ще бъде доста висока, но много потребители ще бъдат готови да платят подобна сума за да получат такава атрактивна функция, като безжично зареждане. Люк Лий смята, че тази екстра може да намери приложение и на автомобилния пазар.

Някои европейски автомобилни производители вече са започнали да добавят безжични модули за зареждане в хибридните си и електрически двигатели, популярността на които постепенно се увеличава.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Marchiano
Marchiano
6 години

Сега букси, после елементи по платката 😀

Dave
Dave
6 години

Дано че ми писна да запоявам откъснати USB букси….

Нови ревюта

Подобни новини