През 2017 година, доставките на дънни платки от Gigabyte ще паднат под 13 милиона броя

1
9

През 2016 г., Gigabyte пусна от порядъка на 16-17 милиона дънни платки, но през 2017-та доставките на тези продукти може да паднат под 13 милиона парчета, предупреждават източници от индустрията. Освен това, през 2018-та година, тайванският разарботчик рискува да се сблъска с още по-големи трудности и вече ще се бори за запазване нивата на повече от 10 милиона единици, казват специалистите.

Основната причина за спада на пазара на дънните платки е намаленото търсене на настолни компютри и аксесоари за тях, особено в Китай, който осигурява близо половината от глобалния обем на продажбите на тези продукти. Изчислено е, че световните доставки на брандирани дънни платки през 2017 г., може да се свият до 45 милиона броя.

В такива обстоятелства, водещите тайвански производители на дънни платки се намират в трудни времена, но някои от тях успешно се справят с проблемите. Така например, лидер в производството е Asustek Computer, която успя да компенсира спада в приходите поради спада в продажбите на „дъна“ за сметка на увеличаване на дела на игровите решения под марката ROG, които имат по-висока средна цена и осигурияват по-голяма печалба. Компанията Micro-Star International (MSI) също успя да укрепи позициите си в сегмента на дънните платки и графичните карти от средния и висок ценови сегменти.

В същото време, Gigabyte и нейната търговска марка AORUS, в рамките на която се предлагат дънни и графични платки за игровите компютъри, по-лошо от конкурентите си преодолява трудностите.

Според експертите, през тези години Gigabyte няма да успее да постигне устойчивост на бизнеса и повишаване на неговата конкурентоспособност. Приходите и печалбата на компанията са все още силно зависими от производството на дънни платки, което се вижда от финансовите отчети. При това, значителните инвестиции в други направления, като например в производството на таблети и мобилни телефони, не се изплащат и Gigabyte трябваше да намали тези неизгодни бизнеси.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
Morgan Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Morgan
Morgan

„…под 13 милиона парчета“ Английската дума pieces най-често се превежда като „парчета“, но в конкретния случей или когато е съкратена на pcs се превежда като „бройки“.