С помощта на маломощен радар устройството Welbi регистрира скоростта на биене на сърцето. Технологията е разработена от NASA за търсене на жертви в местата на природни бедствия.

Устройството е създадено от стартъпа V-Sense Medical и сега започва неговото използване в болниците. Welbi ще служи за мониторинг на състоянието на възрастни хора и на пациентите в клиниките и за неговата работа не са необходими никакви проводници и никакъв контакт с хората.

Първоначалните планове на младата компания са били това да бъде сензор за наблюдение и мониторинг на малки деца. Оказа се, че този пазар е препълнен с най-различни електронни устройства. В същото време, в САЩ над 12 милиона възрастни хора живеят сами. Оказа се, че технологиите за възрастни хора разкриват един неусвоен пазар.

Welbi използва стандартни Wi-Fi сигнали за непрекъснато сканиране на помещенията с помощта на малък радар. Сигналът по различен начин се отразява от тялото на човека в зависимост от дишането и сърдечния ритъм, а Welbi безпогрешно разпознава честотата и дълбочината на дишането, както и сърдечния ритъм. Данните се обновяват на всеки 30 секунди.

V-Sense Medical възнамерява да инсталира Welbi в болниците и домовете за стари хора, за които не достига персонал.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за