Принтерът HP Office Pro X бе вписан в Книгата на Гинес

0
35

Както съобщава порталът Übergizmo, настолният принтер HP Office Pro X е бил вписан в Книгата на рекордите Гинес като най-бързия мастилено-струен принтер в света – скоростта на печат на устройството достига до 70 цветни страници в минута.

Принтерът на HP демонстрира подобна висока скорост на печат благодарение на използваната в него технология PageWide, която, грубо казано, предполага, че ширината на самия печатащ механизъм е равна на ширината на страницата, а самият той е неподвижен. Този подход позволява целият лист хартия да се печата едновременно, без възвратно-постъпателните движения на главата, характерни за други мастилено-струйни принтери. В устройствата, в които се използва технологията PageWhite, се движи хартията, а не печатащата глава.

Технологията PageWhite беше представена през есента на 2012 година. Повече информация за нея можете да прочетете на сайта на производителя, като посетите тази връзка (в PDF формат, на английски език). Ориентировъчната цена на принтера HP, поставил рекорд за скорост на печат, е $ 450.

Печатащият механизъм PageWide

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари