Притежателите на процесорите AMD FX може да получат обезщетение до $300

7
1076

През месец август тази година AMD изгуби съдебното дело в Калифорния, разглеждането на което продължи няколко години. Срещу компанията бе подаден колективен съдебен иск във връзка с недобросъвестната реклама на старшите процесори от фамилията AMD FX.

През 2012 година AMD представи на пазара процесорите от серията FX с архитектура Bulldozer, в която флагманът бе FX-8150. Компанията го обяви, като първият в света 8-ядрен процесор за десктоп компютри, което се оказа, че не е съвсем коректно. Тези осем ядра са съставени от четири модула с по две ядра с нетрадиционен дизайн. Всяко ядро разполага със собствен блок за целочислени изчисления и L1 кеш, но има и общи елементи. Това са L2 кеш паметта и по-важното, общият FPU блок. Споровете за тези ядра се водят от много години.

Общата сума на иска е $12,1 милиона. За получаването на обезщетение е необходимо до 3 януари 2020 година да се подаде заявка в специално направената за тази цел уеб страница. Компенсацията се полага на потребителите закупилите сладните процесори: FX-8120, FX-8150, FX-8320, FX-8350, FX-8370, FX-9370 и FX-9590. Чиповете трябва да са закупени в Калифорния или от официалния сайт на AMD.

За всеки един CPU Bulldozer и Piledriver могат да се вземат до $300. Но няма да се плащат заявки за партиди с над 25 000 броя. Ако желаещите са твърде много, общата сума на обезщетенията от $7,5 милиона ще бъде разделена между всички купувачи.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

И клиентите извън ФАЩ да го духат явно, да го духат и нашенските БГ търгаши…

Симеон
Симеон

Ми съди ги бе.форумна мишка/плъх

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Тебе съдбата те е осъдила, че си толковa жалък и нещастен пoмияp…

Dancho
Dancho

То това даже и тока няма да им покрие

anonymous
anonymous

идеален за NAS на фона на 4-цифрените мулти дискови нас-ове на пазара с разни утрепани селерони и пентиуми…

Коментар
Коментар

ESXi с 3 госта, работи, като пушка

Ma6ina
Ma6ina

Рече друга форумна мишка/плъх 😎