Причудливо експериментално устройство позволява да навигирате във всеки екран от разстояние

1
862

Колко вълнуващо би било да можете да разглеждате снимки и да сърфирате из интернет на всеки ваш лаптоп или смартфон чрез леки движения с ръце във въздуха. Google вече позволява това чрез технологията Motion Sense на Pixel 4 смартфоните. Екип от бивши служители на Samsung обаче измислиха миниатюрно устройство, което да превръща практически всеки съществуващ на света екран в контролируем чрез жестове. Glamos използва нова LIDAR технология (срещана в последното поколение iPad), за да направи това възможно.

Подходът е лесен – поставяте Glamos на равна повърхност, свързвате го с компютър или телевизор и виждате как той възприема вашите жестове. Методът работи почти на принципа на тъчскрийн екраните без реално докосване. Могат да се управляват лаптопи, телевизори, дори смартфони и таблети. Glamos може да спести и излишни тревоги на потребителя. Така например, ако ръцете ви са мръсни и не можете да докоснете вашия лаптоп, можете да си проверите имейла, без да го докосвате. Технологията е удобна и футуристична.

Във видео в YouTube е показани как могат да се играят и видеоигри с помощта на Glamos. Устройството допринася за едно автентично Wii преживяване без нужда от излишни контролери или хардуер. Благодарение на сензор за движение, свързан с въртящо се огледало, Glamos може да следи жестове в рамките на 180-градусов диапазон и на разстояние от 1 метър. Това не звучи като много, но определено е постижение в сравнение с продуктите на конкуренцията.

Glamos бе спонсорирано с помощта на сайта за потребителско инвестиране Kickstarter и трябва да започне да се продава този август. Предлагат се две версии – Basic вариант, работещ с кабел (на цена от $129), и Pro модел, работещ с Bluetooth (продаващ се за $20 повече). Устройството е съвместимо с Android, iOS, Mac и Windows операционни системи (включително Windows 7), както и OS на умните телевизори.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари